V úterý 5. dubna se třetí ročník vydal objevovat krásy našeho hlavního
města. Tentokrát jsme zamířili do muzea čokolády. Každý se od rána těšil
a připravoval chuťové pohárky. Po příjezdu na hlavní nádraží jsme si
udělali procházku po významných památkách Prahy a následně jsme vyrazili
do muzea. Přivítala nás krásná vůně a velká spousta čokoládových
sladkostí v obchůdku. Za ním byla umístěna expozice, u které už na nás
čekala průvodkyně. Dozvěděli jsme se vše o kakaových bobech, jejich
sklízení a následném zpracování. Měli jsme možnost zvednout si naložený
pytel, ve kterém se kakaové boby převáží a hlavně ochutnat čokoládu.
Malé turnikety s čokoládovými vločkami zůstaly po naší návštěvě téměř
prázdné. Mohli jsme ale porovnat chuť čokolády podle množství
jednotlivých přísad. Poté nám zdejší kuchař předvedl přípravu pralinek,
samozřejmě s ochutnávkou. Odcházeli jsme spokojení a značně přejezení.
Rozhodně ale návštěvu tohoto muzea i s prodejnou můžeme vřele doporučit. Za 3. ročník, Aneta Trampotová |
Články >